Fönsterbyte i villor och flerbostadshus

Vinterträdgård

Ett uterum eller vinterträdgård är det bästa sättet att bli väderoberoende och verkligen kunna förlänga de varma årstiderna. Med skyddande glasväggar och glastak är det möjligt att samtidigt både vara i huset och nära naturen.
Våra exklusiva uterum och vinterträdgårdar kan fås stramt moderna eller mer klassiskt utformade. Det finns ett flertal olika takmodeller och anslutningar att välja på för alla sorts trädgårdsmiljöer och för att matcha olika typer av hus. Oftast vägganslutna som en exklusiv lounge men även som vardagsrum eller matsal. De kan även vara fristående, en tillflyktsort, ett exklusivt rum av glas i trädgården. Alla storlekar kan utföras, det kan vara egna idéer eller arkitektritade. Se exempel på olika varianter av utformning här.

Högsta kvalitet, hållfasthet, stabilitet och värmeekonomisk prestanda garanteras. Välj själv storlek på glasindelning, bred modern eller klassisk smalare fönsterbredd. Slagdörrar, skjutdörrar eller vikdörrar i olika längder kan väljas fritt. Vid behov kan ventilation effektiviseras med klimatstyrda elektriskt öppnande takfönster eller sidohängda vädringsfönster. Olika typer av solskydd som elektriskt styrda takmarkiser, jalusier, persienner och skuggardiner kan väljas.

Uterum dubbelglas

Välj uterum i dubbelglas
 för att verkligen kunna förlänga vår- sommar- och höstsäsongerna ända in på vinterhalvåret.

Med högisolerade aluminiumprofiler med U-värde på 1,0 ger ett dubbel glasat uterum möjlighet till skön uppvärmning under vintern – till exempel för familjesamvaro och fest på årstidens alla helgdagar.
Dubbelglasade uterum är även optimala för att användas som orangerier under de kalla månaderna för t.ex. vinterförvaring av medelhavsväxter.
.

 


Uterum i trippelglas


Välj uterum med
3-glas för en vinterträdgård med 
extra högisolerade aluminiumprofiler samt brutna köldbryggor som ger ett riktigt lågt U-värde på 0,6 vilket ger en extra energibesparande värmekomfort.

Det innebär att det blir ekonomiskt hållbart att ha komfortabla 25 plusgrader i vinterträdgården även om det är riktigt kallt ute.
.

Vår tillverkare av aluminium profiler har många års erfarenhet inom branschen vilket garanterar högsta precision i konstruktionen. 

Vi kan därför säkerställa en form och design på uterummen som uppfyller höga krav på stabilitet, skönhet och funktion.

Vi kan utföra allt – från mindre projekt till stora mer komplicerade. Se olika typer av former och anslutningar här.


Varje takkonstruktion är självbärande och är helt oberoende av sidoförstärkningar som dörrar, fönster etc.
För varje projekt görs statiska beräkningar i förväg med hänsyn till snö- och vindlastzonen för installationsplatsen. Konstruktionen kan anpassas för snölaster ända upp till 350 kg per kvm på taken. Analysen påverkar takets konstruktion på varje unikt projekt och ger garanti för strukturell stabilitet oberoende av väderförhållanden.

kontakta oss